seizoen 2019-2020
23 april 2020

45ste Internationaal Volleybaltornooi AFGELAST

BELANGRIJKE MEDEDELING IVM HET 45STE INTERNATIONAAL VOLLEYBALTORNOOI VC SPECTRUM VZW 3-4-5 JULI 2020 TE MOERBEKE-WAAS (BELGIË) - OMTRENT COVID-19
In samenwerking met iedereen die bevoegd is om over ons aller gezondheid te waken en hiervoor de noodzakelijke maatregelen te treffen, zien wij ons met pijn in het hart genoodzaakt om ons 45ste Internationaal Volleybaltornooi 2020, af te gelasten vanwege het COVID-19 virus. De gezondheid van onze deelnemers, onze vrijwilligers, onze leden, en alle andere betrokkenen is immers prioritair. Wij hopen dat iedereen begrip heeft voor deze situatie en ook inziet dat dit overmacht is.
Natuurlijk hebben wij ook bekeken of er eventuele andere mogelijkheden waren, - uitstellen naar een latere datum, kleinschaliger tornooi, evt. zonder fuiven, e.a. - maar uiteindelijk is de nabije toekomst zo onzeker dat wij besloten hebben het 45ste Internationaal Volleybaltornooi te verschuiven naar het eerste volledige weekend in juli 2021, en dat is vrijdag, zaterdag en zondag 2-3-4 juli 2021. Dit is niet zonder gevolgen voor de werking van onze club, want dankzij de opbrengst van ons tornooi kunnen wij al onze spelers en speelsters, jeugd, senioren en recreatief, laten volleyballen zonder dat zij hiervoor lidgeld moeten betalen. Voor volgend seizoen kunnen wij deze gunstmaatregel niet toepassen, maar daar hebben al onze leden natuurlijk begrip voor en onze clubwerking komt absoluut niet in het gedrang.
Wij kijken er vurig naar uit jullie allen in 2021, gezond en fit, te mogen verwelkomen op ons 45ste Internationaal Volleybaltornooi. Wij zullen ervoor zorgen dat het een editie wordt die telt voor 2 😊
Vanaf half januari 2021 zetten wij ons inschrijvingsformulier opnieuw online via alle kanalen waarmee we jullie kunnen bereiken. Het huidige formulier wordt afgesloten.
Dit bericht kan je lezen op onze website, op onze facebookpagina en op de pagina’s van de bestuursleden waarmee jullie inmiddels waarschijnlijk al bevriend zijn. Deze info zal ook via mail worden gestuurd naar alle personen die via mail werden uitgenodigd om in te schrijven. Een aantal ploegen hadden hun inschrijvingsgeld al betaald. Jullie kunnen op de mail reageren om de terugstorting te vragen en aangeven op welk rekeningnummer wij kunnen terugbetalen. Wie het inschrijvingsgeld toch liever laat staan, kan voor hetzelfde bedrag volgend jaar deelnemen.
Koop dus nu – online – je agenda 2021 en markeer met grote letters: 2-3-4 juli 2021 - 45ste Internationaal Volleybaltornooi Moerbeke-Waas (België) Blijf gezond! Bestuur en tornooi-organisatie VC Spectrum vzw

wordt verplaatst naar 2-3-4 juli 2021


5 januari 2020

Onze JMU11 zitten in 't nief

Onze jongste spelers en speelstertjes poseren apetrots in hun nieuwe outfit: t-shirts en shortjes gesponsord door Exact technics via Tom De Pauw!

JMU11 met coach Stephanie en kledijsponsor Tom De Pauw


9 december 2019

2 Zwarte Pieten op bezoek

Op de training van de jeugd op 6 december verschenen plots 2 Zwarte Pieten op het terrein. Zij mochten meedoen, maar ze moesten wel eerst al het lekkers dat ze meehadden verdelen onder alle spelers en trainers! Iedereen blij!

Vrijdag 6 december: geen Sint maar 2 Zwarte Pieten


23 oktober 2019

TORNOOIBRUNCH 2019

Zondag 20 oktober om 10u in de refter van GBS De Vlinderdreef, Zwaaikom 1 (ingang via Drongendreef) te Moerbeke
Er waren iets minder aanwezigen dan vorige jaren. Misschien was de vastgelegde datum wat vroeger dan verwacht, en een aantal vaste klanten kregen hun uitnodiging per brief zeer laat, hoewel ze tijdig gepost waren. Misschien kunnen we volgend jaar onze brieven beter met de postduif laten brengen... dan zijn ze misschien 3 dagen onderweg ipv 9 dagen. Maar we zullen ervoor zorgen dat zij die er niet bij konden zijn, apart uitgenodigd worden op een volgend spectrum-feestje, want onze vrijwilligers zijn voor ons zo belangrijk dat we hen niet genoeg kunnen in de bloemetjes zetten!

Zondag 20 oktober om 10u GBS De Vlinderdreef


11 augustus 2019

44ste VOLLEYBALTORNOOI : ONDANKS HINDERNISSEN, EEN HEERLIJK TORNOOI

In de voorbereiding naar het 44ste tornooi moest rekening gehouden worden met een paar gewijzigde elementen: door de werken voor de nieuwe sportsite waren enkele stukken van de voetbalvelden nagenoeg onbruikbaar en moesten terreinen, tenten en kraampjes op een andere manier geschikt worden. Hoewel de meeste grastornooien de laatste jaren een sterk dalend aantal deelnemende ploegen tellen, mochten wij, tegen de trend in, meer teams ontvangen dan de voorgaande jaren. Dat is iets waar we bijzonder trots op zijn, maar met de gegeven omstandigheden moesten we toch een aantal lastige horden nemen. Eerste hindernis was een gebrek aan ruimte voor 2 grote tenten. Tornooiorganisator Bavo nam contact op met KFC Moerbeke en die lieten ons hun kantine gebruiken i.p.v. een tent, “gratis ende veur niet”. Zo konden wij onze deelnemers toch laten genieten van een ontbijtbuffet en hadden we een mooie ruimte om onze smossen-fabriek in onder te brengen. Dikke merci aan het bestuur van KFC om ons hier uit de nood te helpen #unitedwestand 😊 Tweede hindernis was de slechte staat van het veld dat altijd dienst doet als gezellig marktje tussen tornooisecretariaat en biertent. Ook hiervoor vond Bavo een uitstekende oplossing. Met goedkeuring en medewerking van de gemeente werd een laagje zand over het pleintje geharkt, en hoefden we niet te vrezen voor kwetsuren aan grote en kleine voetjes op het oneffen terrein. Het strandgevoel werd zeer gesmaakt, want iedereen installeerde zich maar wat graag op het pleintje, voetjes in ’t zand, drankje in de hand. Hindernis 3 baarde vooral Wendy, organisator van het tornooisecretariaat, grote zorgen. Meer ploegen en minder beschikbare terreinen is geen ideaal scenario, want dat veroorzaakte in sommige poules langere wachttijden tussen 2 wedstrijden. Onze fantastische deelnemers toonden echter begrip en lieten het niet aan hun hart komen. Zij zochten een goed plekje op het pleintje en wachtten geduldig hun beurt af. Hindernis 4 konden we helaas niet meer redden: de grimeuse stuurde net voor de start van het tornooi haar kat - lees een sms-je - helaas te laat om nog een andere oplossing uit onze mouw te toveren. Jammer, lesje geleerd en volgend jaar regelen we een akkoord met iemand die wèl de afspraken nakomt.

Nieuw inschrijvingsformulier vanaf half januari 2020

Alle andere zaken kregen we tijdig en netjes voor mekaar en vrijdagavond zakten de feestgangers al vroeg af naar de grote tent voor de eerste fuif. Ook hier werd voor verandering gezorgd, want zowel op vrijdag als op zaterdag hadden we een nieuwe DJ voorzien. Verandering van spijs… doet dansen. Er werd zowel op vrijdag als op zaterdag gefeest, gedanst en gezongen tot sluitingstijd, dat zegt genoeg! Zaterdagochtend gaf geen enkele ploeg forfait, en ook dat hebben we in jaren niet meegemaakt. Alle reeksen konden starten zoals voorzien. Op zaterdag werd door het eerder vermeld gebrek aan terreinen iets langer gespeeld dan anders, maar dat gaf verder geen problemen, integendeel, de tent stond nooit leeg want de afzakkers van het tornooi kruisten de eerste fuifnummers die het Happy Hour van de tweede party niet wilden missen. Alle ploegen gingen ook zondag aan de slag. Het weer bleef ons goedgezind en er heerste de hele dag een heerlijke sfeer. Weinig kwetsuren, mooie wedstrijden, fantastische winnaars en vooral, veel sportief amusement. Wij bedanken al onze sponsors, zij het voor sponsorborden in de sporthal, of voor een beker op het tornooi, of voor financiële steun bij de aanschaf van kledij, of voor het gratis gebruik van materiaal, of voor het brood en beleg voor de ploegen na de wedstrijd: weet dat wij uw bijdrage enorm appreciëren. En dan, last but not least, bedanken wij opnieuw alle vrijwilligers, dit jaar toch weer een honderdtal mensen, die voor, tijdens of na het tornooi, hun hulp aanboden om een van de vele taken tot een goed einde te brengen. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe essentieel uw bijdrage is voor ons tornooi. Wij zullen jullie natuurlijk weer op een gepaste manier bedanken en hopen vurig dat wij ook voor onze 45ste editie op uw hulp kunnen rekenen.


9 april 2019

KAMPIOENENFEEST

Na de laatste wedstrijd tegen Navok Nazareth, die gewonnen werd met 3-0, vierde VC Spectrum feest in het ontvangstlokaal, samen met heel wat trouwe supporters, familie, vrienden en sympathisanten. En nu die beker nog... :-) Foto's vind je in FotosH1

Foto van het Nieuwsblad na de winst op VT Temse A


Foto's en Films