verslagen

5 matchen gespeeld, 5 maal winst

Toen waren we nog met 6.... Ons groepje was al heel klein, maar daags voor de eerste match haakte nog een speelster af. Niet evident, maar so far so good... very good, zelfs excellent :-) Na een goed oefenmatchke tegen Vamos, kwamen we toch degelijk voorbereid aan de start van de eerste wedstrijd, uit tegen VDK Gent. Daar wonnen we onverwachts vlot de eerste 3 sets in een bloedhete zaal. Vooral onze opslag deed de thuisploeg de das om, waardoor ze nauwelijks aan volleyballen toe kwamen. Het vierde setje lieten we daar liggen omdat onze concentratie te diep was weggezakt. In de volgende 4 wedstrijden verloren we geen enkele set meer. Tegen Assenede werd het een 4-0 opslag-festival; in Maldegem werd een forfait vermeden omdat twee meisjes van de U13 (Tiana en Linde) bereid waren mee te spelen en ze deden het prima. Ook daar werd het 0-4. Thuis namen we eerst de maat van SKW, dat nooit een vuist kon maken. Vorige zaterdag speelden we ook al thuis tegen de tweede van de reeks, en waren we wat nerveus in het begin. De hoop op winst werd bij Eevoc vanop onze opslaglijn vanaf halfweg set 1 helemaal aan diggelen geslagen en ook Eevoc werd met 4-0 ingeblikt. Vanaf nu spelen we voor de tweede keer tegen elke ploeg, we zijn benieuwd of we deze winning mood kunnen aanhouden. De team spirit is alleszins top!


MU17 SPEELDEN EEN BERESTERKE EERSTE RONDE

Onze meisjes U17 hebben hun parcours van de eerste ronde afgewerkt, en we blikken meer dan tevreden terug. We startten met de training pas na half augustus, en enkele speelsters nog ietsje later. We pasten dit seizoen ook twee nieuwe meisjes in het team, die overkwamen uit de groep U15. Iedereen heeft enthousiast getraind en dat zien we ook aan de resultaten.
Onze eerste match tegen Asterix verloren we met 3-2 omdat we eigenlijk nog iets te weinig getraind en samengespeeld hadden. Maar de match duurde toen ruim 2 uur en we hebben dus met z’n allen veel geleerd en gevolleybald in Kieldrecht. In de terugronde versloegen we dezelfde ploeg met 3-0.
De tweede match was tegen Ass’nee, een zeer jonge ploeg. We lieten wel een steekje vallen, maar wonnen dan toch vrij vlot met 3-1. In de terugronde stond het al 0-2 voor ons, en zou het 0-3 winst geworden zijn, als Ass’nee niet voortijdig de wedstrijd had moeten staken omdat een speelster onwel werd, en er geen 7de speelster beschikbaar was. Het is dus 0-3 winst met forfait voor de thuisploeg geworden.
De derde match was tegen Vamos Stekene, een derby waarin we telkens iets gemotiveerder aan de start komen. Het werd bij ons thuis een nagelbijter met het kleinst mogelijke verlies 2-3. Maar in de terugronde versloegen we Vamos, in eigen “huis”, met 1-3. Het was dè match van ons seizoen, waarin we het beste van onszelf lieten zien, behalve dan in dat mindere derde setje.
Tegen Jevo Maldegem wonnen we ginder nog nipt met 2-3, maar in de terugronde werd het 3-0 voor ons, zonder pardon.
De resultaten gingen in stijgende lijn, in de terugronde wonnen we van elke ploeg!
Ik ben zeer blij coach te zijn van dit team: het is een gezellige bende vriendinnen, zeer aanwezig op trainingen, ook altijd zeer enthousiast om wat bij te leren. In de trainingen voor Nieuwjaar zullen we ons best doen om fit te blijven en ons spelsysteem wat “upgraden”, want we willen nu ook graag in de tweede ronde goed blijven presteren! Ook bedankt aan de ouders, om zo enthousiast mee te leven met de ploeg! Het is een belangrijke factor in onze prestaties! 👌👍💪👏👏👏 voor Lieze, Noor, Sabrine, Amber, Anaïs, Hanne, Anne-Louve, Auke, Elise en Fien, namens jullie happy coach 😀
Foto's en Filmpjes op onze homepage in de map FotosMU17


MU17 de buit is binnen

Onze meisjes U17 hebben hun start van het nieuwe seizoen niet gemist. Zowel voor de eerste match tegen Asterix Kieldrecht C, als voor de thuismatch tegen Ass'nee kwamen we met 10 meisjes aan de start (Kapitein Lieze, Anaïs, Anne-Louve, Sabrine, Auke, Noor, Amber, Elise, Fien, Hanne).
In Kieldrecht startten we goed, maar vielen daarna helemaal terug. Maar onze ploeg heeft veerkracht, kwam terug en won de eerste set toch nog verdiend. In de volgende set kregen we net het omgekeerd scenario. Set 3 verliep gelijkopgaand, maar opnieuw kon Spectrum de deelzege binnenhalen. In de volgende set wist Kieldrecht een grote voorsprong op te bouwen, maar Spectrum kwam terug, en kreeg zelfs een paar matchballen... helaas konden we die niet verzilveren en moest een beslissende tie-break gespeeld worden. Halverwege wisselden we van terrein met een nagenoeg gelijke stand, maar de thuisploeg kon op het eind de zenuwen net iets beter de baas, en we strandden op een zeer verdienstelijke 3-2.
Thuis tegen Ass'nee startten onze meisjes wat nerveus. Te weinig opslagdruk, te weinig concentratie, een beetje te nonchalant, te weinig samenspel, zo win je geen set natuurlijk. Lesje geleerd en vanaf set 2 draaide Spectrum op volle toeren. In set 2 kwam Ass'nee er nauwelijks aan te pas. In set 3 kregen we nog een spannende eindfase, maar ook hier toonden de meisjes hun veerkracht! In set 4 verweerde Ass'nee zich nog dapper, maar Spectrum liet zich niet meer verrassen 3-1
We blikken dus, samen met de supporters, terug op 2 spannende, mooie spektakel-wedstrijden... spannender dan de nordic thrillers op TV ;-)


MU17 stoot door naar de volgende bekerronde

Wat een namiddag.... Door een electriciteitspanne viel de verlichting uit en het zag er eventjes niet naar uit dat de match zou kunnen gespeeld worden. Rob was onze redder in nood, en zorgde ervoor dat er toch twee redelijke rijen lichten aan bleven. Beide ploegen waren akkoord dat er licht genoeg was om de match te laten doorgaan, zij het bijna een uur later dan voorzien. En dan de match... Elke set werd hard bevochten. De eerste was voor ons, met 25-22. In de tweede set gaven we een mooie voorsprong uit handen en verloren we nipt met 24-26. In de derde set kwamen we in het begin op grote achterstand. Vooral dankzij een aantal schitterende opslagreeksen kwam Spectrum terug. We waren ook vaak de betere in opbouw en afwerking! Met setstand 25-19 hingen de bordjes op 2-1. In set 4 kenden we ups and downs, maar gelukkig waren die er ook bij VDK. Het einde was een thriller van formaat. Na meerdere matchballen was het toch Spectrum dat eindelijk kon juichen. Het werd 31-29 🤪 en dus 3-1 winst. Apetrots ben ik op iedereen van mijn team, ook wie aan de zijlijn stond en minder speelkans had vandaag. En, jiehaa, we bekeren verder 😀👍👌💪👏👏👏(foto's en video's in het mapje FotosMU17 in de rubriek Foto's en Filmpjes)


MU17 waren top tegen Temse

Onze afreis naar Steendorp voor de match tegen Temse verliep niet over rozen. Een middenspeelster die niet meekon wegens ziek, een speelster die door de te laat gecommuniceerde "extra" veiligheidsmaatregelen van de volleybalbond niet kon meedoen, en een coach met een pijnlijke maag. Maar net als je denkt dat alles tegenzit, krijgen we dan toch een superteam te zien op het veld. Er moest wat worden geschoven met posities, maar iedereen besefte dat het nu eenmaal zo moest. Spectrum kwam hierdoor iets minder goed uit de startblokken, maar de speelsters pasten zich heel snel aan en kwamen tegen het eind van de eerste set al zo goed op dreef dat ze nog kans maakten op setwinst. Het werd 23-25. In set 2, met opnieuw wat wijzigingen in de opstelling, kregen we hetzelfde scenario, maar het zelfvertrouwen steeg (22-25) In set 3 draaide Spectrum op volle toeren. We kwamen beter aan de opslag, we bouwden heel goed op en vooral Lieze en Nena bestookten de tegenstander met een snoeiharde aanval, maar ook de andere speelsters deden een flinke duit in 't zakje. Resultaat: 14-25 winst! In de vierde set draafde Spectrum door op hetzelfde elan, met af en toe een wat tegenpruttelend Temse, werd het 20-25 voor Spectrum. In de vijfde set had Spectrum het meeste last van de zenuwen en kon Temse toch nog de winst binnenhalen (15-7). Jammer dat we niet wonnen, maar de meisjes hebben aan mij en al wie er bij waren, laten zien dat ze enorm progressie maken en al mooi volleybal kunnen brengen. Uiteindelijk wonnen we toch wel een klein beetje met de punten: 99 voor Temse en 102 voor Spectrum 😉 Hier zit een fiere coach 🙂 (foto's en video's in het mapje FotosMU17 in de rubriek Foto's en Filmpjes)


JMU11 Vrolijke vrienden

Het eerste tornooitje kwam iets te vroeg voor onze jongen en meisjes U11, maar daarna vlogen ze er enthousiast in. Zowel in Stekene als in Lokeren staken ze hun beste beentje voor en wonnen ruim meer dan de helft van de spelletjes! We kijken met een gerust hart de Moerbeekse volley-toekomst tegemoet!


2 op 2 voor onze MU17

Op 12 september stond een eerste bekerwedstrijd geprogrammeerd voor onze meisjes U17 (na amper te hebben kunnen spelen bij de U15 door de Corona-pandemie, moesten we omwille van de leeftijd van de oudsten toch al overstappen naar U17). We hadden er al maanden naar uitgekeken, enkele weken intensief geoefend op de nieuwe opstelling, maar eigenlijk weet je pas op een "echte" wedstrijd of iedereen mee is met al dat geswitch en geschuif van voor naar achter, en van links naar rechts. De Marie Louise is toch wel net iets eenvoudiger :-) Het uitvallen van Anne-Louve de avond vóór de eerste match, maakte het allemaal nog wat spannender. We trokken dus met 7 fitte speelsters naar Grembergen (Nena, Lieze, Anaïs, Amber, Noor, Sabrine en Hanne) en Anne-Louve gekwetst aan de kant. Daar werd meteen duidelijk dat we met een paar flinke opslag-kanonnen de druk snel bij de tegenstander kunnen leggen. De Flygha's konden ons op geen enkel moment bedreigen, onze opstelling was nooit een probleem, al moeten een paar automatismen er nog wat beter ingeslepen worden. Kortom, 0-3, we bekeren verder èn we wisten dat we op de goede weg waren.
Dan was het wachten tot 17 oktober voor onze eerste competitiewedstrijd, een uitwedstrijd in Wetteren. Dit keer waren we met 10, dan moeten er keuzes gemaakt worden voor de start-opstelling, maar natuurlijk krijgt iedereen voldoende kans om mee te spelen. Nena, Lieze, Anaïs, Amber, Noor, Sabrine, Anne-Louve, Hanne, Sara en Luna hadden er duidelijk zin in. Er werd goed opgewarmd en al waren de zenuwen gespannen, toch was de sfeer relaxed genoeg om met vertrouwen te kunnen starten. In het begin van de eerste set werd Wetteren meteen met de neus op de feiten gedrukt: we hebben een paar speelsters met een heel stevige opslag, "deal with it". Vooral kapitein Nena, Lieze en Amber zorgden hiermee voor extra druk. Met Noor en Sabrine op de pas, Nena en Lieze op de hoek, en Anne-Louve en Amber op de middenposities draaide Spectrum goed. We kregen ruim kans om de "free-verdediging" te oefenen, in mijn ogen een hoogtepunt van team-werk. De set werd vlot binnengehaald met 14-25. We zagen mooi aanvalswerk vanop de hoek van Lieze en Nena. In set 2 kwamen Sara en Anne-Louve op de spelverdeling, Nena en Hanne op de hoek, Lieze en Anaïs op de middenpositie. Niet iedereen vond hier even vlot haar draai, en we hadden al snel een achterstand goed te maken. Met een paar rake opslagen kwamen we weer langszij, maar er was duidelijk wat minder vertrouwen en meer twijfel. Hanne, de jongste van het team en nog U13, mepte haar eerste opslag bovenhands prachtig naar de tegenstander, die werd met veel moeite onmiddellijk terug gestuurd naar ons terrein, maar daar stond niemand klaar om deze de bal te recupereren... Anne-Louve trachtte het spel te verdelen en gaf vanuit een moeilijke positie een pas rugwaarts, maar die bal werd niet verwacht en viel op de grond... een voet over de lijn bij de opslag, nog vóór de bal wordt opgegooid... dat zijn fouten die echt niet kunnen. Na een kleine bolwassing werd het iets beter en we kregen nog mooie kansen om ook deze set te winnen, maar door een misverstand bij ons en enkele dubieuze beslissingen van de wedstrijdleiding kon Wetteren de bordjes nipt (25-23) op 1-1 hangen. In set 3 keerden we terug naar de eerste opstelling, maar lieten we Anne-Louve even bekomen van een pijnlijke knie en kon Luna voor het eerst meespelen op de middenpositie. Ze deed het prima, de ploeg draaide weer goed, het vertrouwen steeg, op de hoek werd goed afgewerkt door Lieze en Nena en ook vanuit de middenposities werd een paar keer mooi gescoord. We wonnen vlot met 16-25. In set 4 gaven we de andere opstelling nog een kans, maar opnieuw kwamen we in de problemen door te veel twijfel en te weinig assistentie als het even niet goed gaat. Om het zeker niet tot een tie-break te laten komen en hierdoor een punt te verliezen, werden een paar tactische wissels uitgevoerd en dankzij de pittige opslag van Amber, een betere concentratie en een paar verstandige afwerkingen konden we de match met 1-3 winst afsluiten (22-25). Een dikke pluim voor de hele ploeg, want goede resultaten behaal je niet met 6 maar met het hele team! Een extra vermelding ook voor de speelsters die vlot van positie wisselden, van hoek naar midden, van pas naar hoek of midden, dat is niet allemaal zó evident! Kortom, applaus voor iedereen en met vertrouwen naar de volgende wedstrijd!


JU15 staan op kop

JU15 gaan winnen in Zulte en staan aan de kop van de rangschikking


Dat er sommige niet wakker waren, was eraan te zien, wat wil je op een zondagochtend om 9:15 in Zulte moeten staan. Een beetje overdonderd door het thuispubliek die wel wakker waren - zij konden dan ook een uurtje later opstaan - ook door de tactische spelstijl van de thuisploeg (waar wij al lang op trainen) en het plotse besef dat we voor de eerste plaats konden spelen, keken we al snel tegen een heuse achterstand aan. Dan sta je daar als coach na al die feestelijkheden, 1ste set voor de thuisploeg die best sterk speelden. Maar zoals altijd - positief blijven en bijsturen waar nodig - werd het snel stil aan de overkant, wat wil je met een 0-6 stand, een stilte die de onzen gebruikten om gelijk te komen in sets. Set 3 even de tactiek boven het moraal zetten, want sommige matchen wil je echt winnen en zo geschiedde. Zeer sterke set van beide ploegen: mooi volleybal, lange rally's, strakke opslagen met als resultaat 1-2. Weg sfeer van de thuisploeg en dan vooral bij hun coach (jammer om zien/horen, het blijven kids met een leuke hobby) Weer wat twijfel bij het begin van de vierde set, maar iedereen was nu wakker genoeg om dit terug recht te trekken. Nog een tactische (alweer) wissel op het laatste van de set liet hen letterlijk tegen de muur lopen, daar was hij dan de welverdiende matchbal. De thuisploeg wist niet meer wat doen (bedankt coach 🙄) En de 1-3 stond op het bord, wat een vreugde kreten, zowaar luider dan de eerste 10min van de thuis supporters. We staan eerste, we staan eerste!! Een halfuurtje later terug naar de dagelijkse routine... Brawl stars, ofzoiets (1-3: 25-16/18-25/22-25/22-25) (DDB)


vc spectrum nieuws & activiteiten

  • Nieuwjaarsreceptie zaterdag 27 januari, na de wedstrijden van JU17 en MU17 om 15u30! Tot dan!
  • Tweede Nacht Volley tornooi 10/11/2023 : volzet
  • Eerste Nacht Volley tornooi 10/11/2022 Lees hier
  • Heren Promo 1 met pensioen!
  • Huldiging van Ria Lenjou en Bavo De Nys: Lees hier
  • de meisjes U17 werden verwend door sponsor Kaart met Gaatjes: speelsters en coach kregen een handige drinkfles! Merci Emma :-) Fotootje!

recente uitslagen

MU17 Panda's
3
2
Spectrum
U11 2B VT Temse
9
3
Spectrum
DP4 Gimm-e
3
0
Spectrum
DP4 R Gimm-e
2
1
Spectrum
MU13 Ass'nee
3
1
Spectrum
JU17 VR Wetteren
3
2
Spectrum
MU13 Vamos A
3
2
Spectrum
DP4 Spectrum
3
0
Ass'nee B
DP4 R Spectrum
2
1
Ass'nee B
JMU11 2B Spectrum
6
6
Gimm-e
MU13 JTV
0
4
Spectrum
DP4 Eevoc B
0
3
Spectrum
DP4 R Eevoc B
0
3
Spectrum
MU17 Gimm-e A
3
1
Spectrum
H2B G.Steenhuize
1
3
Spectrum
DP4 Lowavol
3
0
Spectrum
DP4 R Lowavol
3
0
Spectrum
MU13 Spectrum
2
3
Zovoc B
JMU11 2B Spectrum
7
5
Panda's
JU17 Eevoc
2
3
Spectrum

Foto's en filmpjes